klippel

Svensk Glögg med en Twist: 2024 Mango Edition

Jag försöker göra Dunderglögg (svensk glögg) varje år. Planen är alltid att börja i början av november… men jag glömmer, skjuter upp det, och kommer igång först i slutet av månaden.

Men! Det gör inget, så länge du kör med vinjäst. Den jäser snabbare än vanlig jäst, så du hinner ändå få klar glögg till jul. En månad räcker fint.

Jag har gjort det här förut, så det är mest en uppfräschning.

Årets recept på svensk glögg – Dunderglögg Mango Edition

Steg 1: Ingredienser

Jag använder en jäshink med vattenlås, men en vanlig hink funkar också. Täck med plastfolie och stick några hål för luft.

Steg 2: Blanda

Häll i allt och blanda ihop.

Steg 3: Vispa

Vispa rejält – det syresätter så jästen kommer igång.

Steg 4: Jäsning

Låt stå och jäsa i minst två veckor, gärna tre eller mer.

Steg 5: Vänta